ĐH Công nghệ thực phẩm Plovdiv

УНИВЕРСИТЕТ ПО ХРАНИТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ – ПЛОВДИВ

Университетът по хранителни технологии (УХТ) в гр. Пловдив има полувековна история и богати традиции. Той е правоприемник на Висшия институт по хранителна и вкусова промишленост (ВИХВП), основан през 1953 г. като единственото в страната и на Балканския полуостров учебно и научно средище в сферата на хранителните технологии. От м. януари 2003 г., след успешна институционална акредитация, с решение на Народното събрание на Република България, ВИХВП е преобразуван в университет.

Днес в УХТ се обучават студенти по технология, техника и икономика на хранително-вкусовата и биотехнологичната промишленост в трите образователни степени – бакалавър, магистър и доктор. Голяма част от възпитаниците на университета са ръководители на държавни и частни фирми, известни учени и изтъкнати обществени личности.

ДЕН НА УЧИТЕЛИТЕ ВЪВ ВИЕТНАМ – ПОСЕЩЕНИЕ НА ПРОФ. А. СТОЯНОВА
02.12.2010 09:38:25

Дружеството на СРВиетнам за приятелство с България организира посещение от 18 до 26 ноември 2010 г. на група от 27 политици и преподаватели от различни ВУ по случай 20 ноември (Ден на учителите във Виетнам). В групата от УХТ участие взе проф. дтн инж. Албена Стоянова Стоянова – Декан на Технологичен факултет.

Програмата включваше – среща с: ръководството и посещение на Педагогическия Университет – Ханой; посещение на фирма „Винаконекс” АД; поднасяне на венец пред мавзолея на Президента Хо Ши Мин; среща с държавни ръководители; посещение на Посолството на България в Ханой; участие в програмата „Признателност към страната на розите”, организирана от Дружеството на Виетнам за приятелство с България; среща с Дружество на практикантите; среща с бивши възпитаници – студенти, докторанти и специализанти от УХТ; посещение на детска градина „Българо-виетнамска дружба”, както и културна програма.

 

На снимката – българската група с вицепрезидента на СРВиетнам – г-жа Nguyễn Thị Doan, защитила дисертация в България (20.11.2010 г.).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Free counters!

%d bloggers like this: