25 người da đỏ sống ở Bulgaria


Có 25 người da đỏ đang sống ở Bulgaria. Họ hát những bài hát truyền thống, mặc quần áo truyền thống của người da đỏ và sống lối sống hoà đồng thiên nhiên. Họ là những người Bulgaria theo quốc tịch , nhưng mang tâm hồn người da đỏ. Họ cố gắng để giữ gìn tinh thần bộ lạc giữa họ với nhau và là một phần của cộng đồng đi qua thời gian. Cộng đồng của họ có tên là “Vòng đại bàng” và đã tồn tại 1/4 thế kỷ. Lubomir Kumurdjiev là ” tộc trưởng” của họ, báo “Bulgaria ngày nay” viết.

Thời gian của họ dành cho việc cưỡi ngựa, bắn cung và chế tạo các đồ vật khác nhau trong tinh thần của người dân gốc rễ châu Mỹ.  Hơi ngoại lệ là đồ thực phẩm. Họ không săn bắt mà lấy sản phẩm từ thành phố . Tuy nhiên, món ăn của họ lhoàn toàn theo tinh thần các món ăn truyền thống của bộ tộc. Một vài người của ” bộ lạc” có tên của người da đỏ , nhưng chúng là điều gì đó rất riêng tư, bởi vì chúng có ý nghĩa biểu tượng sâu sắc đối với chính người đó. Chúng chỉ được dùng khi có các sự kiện trang trọng hơn.

“Điều mà chúng tôi tin vào, đó là thiên nhiên là sức mạnh lớn nhất”, Kumurdjiev giải thích.

25 индианци живеят в България

25 индианци живеят у нас. Пеят песни, обличат се в традиционните индиански дрехи и водят природосъобразен начин на живот. Те са българи по народност, но носят индиански души. Стараят се да поддържат племенния дух помежду си и са част от един колектив, който пътува във времето. Тяхната общност носи името “Орловият кръг” и съществува от четвърт век. Любомир Кюмюрджиев е техният “вожд”, пише в. “България днес”.

Времето им минава в яздене на коне, стрелба с лък и изработване на различни предмети в духа на коренното население на Америка. Донякъде изключение прави храната. Не ловуват, а носят продукти от града. Въпреки това блюдата им са изцяло в духа на традиционната кухня на племето. Някои от “племето” имат индиански имена, но те са нещо много лично, тъй като носят дълбока символика за самия човек. Използват се само когато предстои по-тържествено събитие.

“Това, в което ние вярваме, е, че природата е най-голямата сила”, обясни Кюмюрджиев.

front.bg

.

Индианци танцуват и пеят в центъра на Варна (СНИМКИ)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Free counters!

%d bloggers like this: