Năm Khỉ Lửa 2016


Năm 2016, năm Bính Thân, theo phong thủy là năm lửa trỗi dậy, một năm để hành động, để phát huy hết khả năng của bản thân. Năm Khỉ 2016 chứa lửa, mang lại dấu hiệu đam mê, sáng tạo, và trẻ em.

Con khỉ lửa (Hỏa hầu) làm chủ năm nay, thêm vào đó là Sơn Hạ Hỏa (lửa chân núi) nên mọi người cần chú ý bổ sung thêm Mộc để lửa cháy càng to càng tốt, mang đến nhiều tài lộc, may mắn.

Năng lượng của năm Bính Thân mang đến những bước nhảy vọt trong cuộc sống. Năm nay là thởi điểm để tạo ra những sự thay đổi mới, thậm chí cả những kế hoạch tham vọng nhất cũng có thể thành công. Trong năm nay, mọi việc đều có thể khởi sắc, chỉ cần đừng cả tin và tin tưởng vào những người không xứng đáng. Con khỉ khôn ngoan sẽ dẫn lối cho bạn.

Tính theo Ngũ hành, năm nay là Hỏa Hầu (con Khỉ lửa). Lửa đến là tài lộc đến. Lửa cháy mạnh thì bệnh tật, xui xẻo sẽ bị thiêu rụi. Năm nay, bạn chỉ cần lưu ý không hấp tấp, đặc biệt là những tháng mùa hạ. Trong Phật giáo có một câu chuyện về “ba con khỉ” răn dạy con người về tâm trí. Loài khỉ thường hay nhảy nhót, khọt khẹt, đứng ngồi không yên, thường chuyền hết từ cành này sang cành cây khác, lại hay phá phách, bắt chước. Tâm người ta cũng thế, không khi nào được yên, cứ lăng xăng, lộn xộn, suy nghĩ, nghĩ hết chuyện này đến chuyện khác. Nghĩ quá nhiều khiến con người bị loạn, hành động rối bời. Hình ảnh ba con khỉ “bịt mắt để dùng tâm mà nhìn, bịt tai để dùng tâm mà nghe, bịt miệng để dùng tâm mà nói” giúp con người từng bước suy nghĩ kĩ và hành động.

LỜI KHUYÊN VÀO NĂM KHỈ

Khỉ hành đồng nhanh chóng, ưa thích sự gọn gàng. Do đó trong năm nay bạn nên nhớ phải luôn chú ý đến chỗ ở và nơi làm việc. Nhà ở phải luôn được quét dọn, chỗ làm việc cần sắp xếp gọn gàng ngăn nắp mỗi ngày. Hãy sẵn sàng đón vận may tới chứ không ngồi chờ vận may rồi mới hành động. Đặc biệt trong năm Khỉ, khi không gian sống quan bạn không trong sạch, những chú “Khỉ” có thể ghé qua nhưng rất nhanh rời khỏi tầm kiểm soát của bạn.

KHỈ YÊU THÍCH TIÊU XÀI

2015 là thời gian tạo ra những điều thú vị cho mình. Khỉ cũng giống những người bạn như Chuột và Rồng, thích ăn ngon và thích giải trí. Khỉ thích ăn vận và chú ý đến vấn đề tiểu tiết. Nếu năm nay bạn muốn thay đổi phong cách, nên tập trung triệt để, nhưng cũng chú ý không nên tiêu pha nhiều. Thay vào đó bạn khéo léo lựa chọn làm sao phù hợp với mình. Và hãy đi du lịch ít nhất 1 lần trong năm nay.

TRẢ HẾT NỢ Hãy bắt đầu năm 2016 với không nợ nần, điều này mang lại sự tuyệt vời trong 2016. Và chú ý trong mùa thu cố gắng kiếm soát chi tiêu, vì mùa này có thể bạn sẽ phải chi tiền nhiều hơn bình thường.

SƠN CÁC PHÒNG

Năng lượng của môi trường có thể được biến đổi hoàn toàn bằng cách thêm một lớp sơn. Nếu phòng của nhà bạn có những bức tường màu trắng hoặc trắng ngà, màu trắng quá nhiều thuộc về kim loại là yếu tố có thể dẫn đến tranh cãi và cãi nhau. Hãy chắc chắn để sơn ít nhất một căn phòng với màu sắc khác. Phòng tắm nên chọn màu xanh da trời, phòng ngủ nên chọn màu xanh lá cây. Hãy chắc chắn là màu xanh da trời hoặc màu xanh lá cây không quá sáng. Màu vàng là tốt trong nhà bếp, trong phòng ăn.

NGŨ HÀNH TRONG MÀU SƠN

Màu sắc tương ứng với 5 yếu tố: Kim, Mộc, Thủy, Hỏa, Thổ

HỎA/ TRÁI TIM / PHÒNG KHÁCH – Theo phong thủy, Trái tim thuộc Hỏa. Phòng khách là trung tâm ngôi nhà, là nơi tốt nhất để thể hiện màu sắc tươi sáng như đỏ, tím và các sắc thái liên quan đến 2 màu này. Nên biến phòng khách là nơi sống động kích thích trò chuyện và hoạt động của tất cả mọi người.

THỔ / DẠ DÀY / PHÒNG ĂN – Phòng ăn là nơi mà chúng ta ăn và tiêu hóa thức ăn. Phòng ăn nên lựa chọn màu nâu, các màu liên quan đến đất. Không nên sơn đỏ trong phòng ăn, điều này kích thích ăn uống quá nhanh không tốt cho sức khỏe.

KIM / PHỔI / PHÒNG NGỦ – Theo phong thủy, Phổi thuộc nguyên tố Kim loại. Phòng ngủ là nơi chúng ta ngủ và hít thở sâu khi nghỉ ngơi. Màu sắc phòng ngủ tốt nhất là màu trắng, kem  mềm mại. Tránh  in các màu sáng, mảng sáng trên tường và xếp nếp, đặc biệt là trong phòng của trẻ, bởi vì nó quá dương và không yên tĩnh.

NƯỚC / THẬN /PHÒNG TẮM – Theo phong thủy, tố thận thuộc yếu tố Thủy, và do đó tương quan với các phòng tắm. Căn phòng này nên thiết kế mềm mại, yên tĩnh, Ánh sáng màu xanh nước biển là phù hợp với phòng

TẮM. MỘC / GAN / BẾP –  Các nhà bếp phải được giữ rất sạch sẽ vì đây là nơi mà thức ăn được chuẩn bị, vì vậy những bức tường màu trắng là tốt nhất. Nhưng cần điểm nhấn là màu xanh lá cây để làm rõ yếu tổ Mộc trong phòng này.

HOA VÀ CÂY CẢNH

Hoa đẹp để chào đón năm mới. Năm 2016 sẽ may mắn hơn khi trồng hoa, cây cảnh, tre mang lại sự khỏe khoắn cho gia đình và nơi làm việc. Hoa tươi mang lại hương thơm, sự tươi mới, nên thêm hoa và cây trong ngồi nhà và chú ý sử dụng những cây hoa, cây cảnh khỏe mạnh. Một số loài hoa và cây nên lựa chọn như: hoa ly, hoa lan, mẫu đơn, hoa huệ, nên lựa chọn các cây lá tròn. Không nên dùng hoa cúc vì mùi hương có thể ảnh hưởng một số người, không nên dùng hoa hồng vì có thể tạo ra sự tranh cãi. Phía ngoài trời, nên lựa chọn các loại cây ít rụng lá. Bạn có thể lựa chọn cây tre, nhưng hãy chăm sóc kỹ, tưới nước đầy đủ để tre khỏe mạnh, tránh bị khô, héo lá. Cây cần được khỏe mạnh quanh năm để mang lại tài lộc cho gia đình. Hạn chế không dùng khoa khô, hoa giả trong phòng, những loại hoa này mang lại năng lượng không tốt.

GIỜ MAY MẮN

Trong năm con khỉ, nếu hành sự quan trọng thì nên tiến hành trong các khung giờ thuận lợi và may mắn.
– Giờ Tý: 23:00 giờ – 1 giờ
– Giờ Thìn: 7 giờ – 9 giờ
– Giờ Tỵ: 9 giờ – 11 giờ
– Giờ Thân: 15 giờ – 17 giờ

Chúc bạn có những lựa chọn để có một năm 2016 tràn đầy năng lượng, dồn dập thành công!

Нищо не планирайте, идва годината на Огнената маймуна

Всякакви изненади може да се очакват през 2016 година, която според китайския календар минава под знака на Червената огнена маймуна. Официално тя стартира на 8 февруари, но отсега източните астролози вещаят какво ще се случи догодина.

На Изток маймуната е на висока почит. Определяна е като разумно и интелигентно създание, което много прилича на човека. Маймуната успешно решава проблемите си и преодолява трудностите, като същевременно демонстрира независимост.
Ако се интересувате и влияете от китайския календар, знайте обаче едно: Няма особен смисъл в събирането и трупането на вещи или пък в планирането на живота! Влиянието на маймуната поставя всичко в движение. Заради непостоянния й характер бъдете готови за неочаквани обрати и вълнуващи преживявания, но също така и за големи разочарования.
Маймуната е същество, което не се отличава с дълго търпение. Тя обича да прави гримаси, така че както се усмихва, в следващия момент може и да се намръщи. Желанията ще се изпълнят, но до голяма степен чрез лични и индивидуални усилия. Поради факта, че маймуната е непостоянна, през 2016 г. може да се очакват политически промени в глобален план.
Това любопитно животно, което иска да опита от всичко, е изпълнено с жизнерадост. Маймуната увеличава комуникацията, хумора и остроумието, помага ни да се измъкнем сами от стресови състояния с благодат и лекота. Разговорите се водят с лекота, така че бъдете нащрек за измами. Съветът за успех през 2016 г. е да се отпуснем и да плаваме по течението без паника, както и да не си създаваме сами неприятности.
Според източния хороскоп маймуната обича дома и семейството. Затова 2016 г. ще е особено благоприятна за създаване на семейство. Маймуната не стои на едно място, но се адаптира много лесно към новостите в света. Родена е под знака на въображението. Тя е с богата фантазия, любознателна и обича да държи под око всичко, което става наоколо. Винаги е готова да те посъветва и да се опита да разреши проблемите ти.
Маймуната обаче може да бъде изобретателна, коварна, на моменти дори нечестна. Тя не изпуска възможност да прибере лесна печалба или да надхитри своите противници. У нея има толкова чар и лукавство, че хората разбират към какво се стреми едва когато е станало твърде късно.
Друга нейна черта е, че винаги намира най-доброто разрешение и находчиво измъква както себе си, така и другите от безнадеждно трудни ситуации. Тя умее да се щади. Маймуната е много изобретателна и е в състояние да защити своите интереси. Нейното основно оръжие е хуморът. Просто хората трябва да се отпуснат и да приемат своенравната хазайка на годината и тя ще им донесе любов и благополучие.
При толкова много разнообразни дарби маймуната е в състояние да печели доста добре, но обича живота и пръска парите си за екзотични курорти или луксозни предмети, на които е хвърлила око. Маймуната е особняк и макар че обича да е в компания, държи на своята независимост. На нея й трябва свобода на действие и усети ли, че е прикована или обвързана с твърде много ограничения, се чувства нещастна.
Ако нещо стане монотонно и досадно, тя губи интерес към него и насочва другаде вниманието си. Родените в годината на Маймуната са добри организатори и макар че на пръв поглед се държат малко безотговорно, неизменно следват някакъв свой план. Ако маймуната обуздае стремежа си да участва във всичко, което става наоколо, и се посвети на едно занимание, тя обикновено постига онова, което иска от живота.
Маймуната бързо се изправя на крака след претърпени разочарования. Тя не се предава лесно и животът й е изпъстрен със събития и разнообразие. Какво очаква отделните китайски зодии в годината на Маймуната? Като цяло тя е благоприятна за плъхове, волове, дракони, коне, маймуни, петли и кучета. Годината може да бъде трудна за тигри, змии, кучета и свине. Зайците трябва да пазят своите финанси. Овцете трябва да се грижат за здравето си.

Кои са маймуните?
• Всички родени през 1920, 1932, 1944, 1956, 1968, 1980, 1992, 2004 и 2016 са Маймуна според китайския календар.
• Прочути личности, родени в годината на Маймуната, са Юлий Цезар, Джони Кеш, Чарлз Дикенс, Джейсън Донован, Скот Фицджералд, Пол Гоген, Хари Худини, Линдън Джонсън, Едуард Кенеди, Мартина Навратилова, Питър О’Тул, папа Йоан Павел II, Омар Шариф, Род Стюарт, Елизабет Тейлър, Хари Труман, Леонардо да Винчи.
• Щастливите числа на маймуните са 4 и 9.
• Цветовете, носещи късмет – бял, син, зелен.
• Както вече разбрахте, символ на годината на Червената огнена маймуна е ексцентричността. Тя ще дари хората с пътешествия и с много нови и запомнящи се впечатления.
Какво ги очаква отделните китайски зодии в годината на Маймуната?
Невероятна година за: Плъхове, Дракони, Маймунуи- носи чар и увереност. Нестабилна, но динамична!
Положителна година за: Коза, Заек и, Вол – подобрение във всички области на живота. Напредък най-накрая!
Вълнуваща година за: Петел, Кон- подходящите ситуации изобилстват. Насладете се на стимулацията!
Сложна година за: Тигър, Змия, Свине, Кучета – обективността ще носи най-добри резултати.
/всекиден

Китайски хороскоп за 2016 година

Огнената Червена Маймуна ще „властва” до 27-ми Януари 2017 година.

Според прецизния и точен китайски хороскоп, на 8-ми февруари 2016 година своето място ще заеме една ключова фигура в източния зодиак, а именно Маймуната.

Тя се осланя на самото животно, което е интелигентно, духовито и находчиво.
Маймуната успешно решава проблемите си и преодолява трудностите, като същевременно демонстрира независимост. На Изток това животно е на висока почит. Определяно е като разумно и интелигентно създание, което много прилича на човека. Очаква се годината на Маймуната да бъде период на промени в живота, любопитство, нови открития. През този период се увеличава комуникацията, хумора и остроумието. Ще имате възможност с лекота и финес да се измъкнете от стресови ситуации. Бизнеса процъфтява, рисковете са преодолими, успешно може да решите стари проблеми, чрез нестандартни решения.

Ако през този период се осмелите да бъдете различни, успехът Ви е гарантиран. Според китайския хороскоп, годината на Маймуната е благоприятна за бизнес, но сделките трябва да се сключват въз основа на факти, а не на емоции. Особено подходящо време за изобретения, поемане на рискове и нови начинания. На индивидуално ниво, ще бъдат възнаградени усилията на онези, които вярват в себе си, а не в успеха на колектива.

Обща прогноза:

Родените под знака на Маймуната ще се радват на божествена помощ през първите пет месеца от 2016-та година. Според прогнозите на мъдрия китайски хороскоп, периода между месеците Май – Август 2016-та година, е благоприятен за обсъждане на нови начинания. През Септември Вашите интелектуални способности могат да Ви изиграят лоша шега. Не се опитвайте да заобиколите официални и правни норми, ако не желаете да се забърквате в неприятности. Между Юни и Септември, Маймуните, според китайския зодиак, трябва да избягват ангажименти, с които не могат да се справят.

Любов

В годината на Маймуната, самотните представители на тази зодия имат големи шансове за намирането на идеалната половинка. Всяка възможност за създаване на нови партньорства не трябва да бъде пренебрегвана. Ако сте зодия Маймуна, очаквайте предложение за брак около средата на годината.
Тези, които имат постоянен партньор, имат добри възможности за зачеване на дете през първите четири месеца от 2016 година.

Здраве

Идващата година е идеална за подобряване на жизненото състояние на Маймуните. През първата половина на периода, Вашето здраве ще бъде чудесно. Между Юни и Септември 2016-та, трябва да се пазите от стресови ситуации и физически натоварвания. Годината е подходяща за спиране на цигарите и предприемане на здравословна диета.

Бизнес

През 2016-та година представителите на китайската зодия Маймуна, трябва да имат ясна представа за финансовите си цели. Периодите Февруари – Май и Септември – Ноември ще бъдат силно печеливши. През цялата година ще имате възможности за нови търговски перспективи. Юни 2016-та е благоприятен за започване на голям рисков бизнес.

dama.bg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Free counters!

%d bloggers like this: