Cô gái Trung Quốc kết hôn với chính mình ở Bulgaria


Cô gái Trung Quốc trở thành nhân vật chính của buổi lễ kỳ lạ ở làng Gorna Lipnitsa vùng Pavliken sau khi quyết định kết hôn với chính mình. Lễ cưới lạ thường này được chủ trì bởi trưởng làng Julko Palov. Ông làm lễ kết duyên quá khứ và tương lai của cô Sunny Qian, báo ” Trud ” viết.

Đám cưới lạ lùng này là một phần phiên bản thứ sáu của Art Residence “Ngôi trường cổ”, hàng năm tập hợp các nghệ sĩ từ khắp nơi trên thế giới. Trong số đó có cả Sunny Qian, người nảy ra ý nghĩ hợp nhất quá khứ và tương lai vào làm một trong liên kết hôn nhân. Cô nói rằng điều này được lấy cảm hứng từ chủ đề của phiên bản thứ sáu của Art Residence, năm nay dành riêng cho nghệ thuật nghi lễ.

Sunny Qian một mình chuẩn bị cho lễ cưới. Cô tự làm tất cả các chi tiết của lễ cưới – từ váy cho đến đồ trang sức.
“Tôi lấy cảm hứng cho mẫu váy lụa từ đồ thêu Bulgaria truyền thống. Tôi đã cố gắng để tạo ra một logo có thể bắt chước mẫu thêu còn các chi tiết trong màu đen và đỏ tượng trưng cho quá khứ, màu xanh là tương lai. Tôi trang trí bộ trang phục với vài đồ kim loại”.

Trưởng làng Julko Palov thì cho biết lần đầu tiên xảy ra việc ông làm lễ kết hôn cho một người độc thân. ” Nghi lễ được tuân thủ theo pháp luật. Là trưởng làng tôi có toàn quyền để chứng nhận một cuộc hôn nhân với chữ ký của mình. Giấy chứng nhận kết hôn được ban hành với chữ ký của tôi và con dấu của uỷ ban. Trong trường hợp này tất cả mọi thứ là tượng trưng giữa tương lai và quá khứ!”, người đứng đầu làng Gorna Lipnitsa bình luận.

Buổi lễ có sự tham dự của cả làng. “Rất là hiện đại. Buổi lễ thật ấn tượng và cảm động”, Maria Palova nói.

Theo bgdnes.bg

Китайка се омъжи за себе си в българско село

Китайка се превърна в главен герой на странна церемония в павликенското село Горна Липница след като реши да се омъжи сама за себе си. Необичайният сватбен ритуал бе воден лично от кмета Юлко Палов. Управникът венча миналото и бъдещето на Съни Цян, съобщи “Труд”.

Нетипичната сватба бе част от шестото издание на АРТ резиденция „Старото учиище“, която всяка година събира творци от цял свят. Сред тях е и Съни Цян, на която и хрумнало да слее в едно миналото и бъдещето си в брачен съюз. Разказва, че се вдъхновила за това от темата на шестото издание на АРТ резиденция „Старото уилище“, която тази година е посветена на ритуалното изкуство.

„Чувствам се страхотно. Сякаш двете ми половини се женят. Мисля, че миналото и бъдещето винаги живеят с нас, винаги са в нас, просто зависи от това колко внимание отдаваме на миналото и съответно на нашите мечти, на нашите планове за бдещето. Затова добре ще се съвместят!“, споделя душевните си усещания Съни Цян.

Тя подготвила свабата си сама. Изработила и всички детайли за брачната церемония – от роклята до окрасата.
„Вдъхновение за модела на роклята от коприна получих от традиционната българска бродерия. Опитах се да направя едно лого, което да наподобя бродерията , а детайлите в черно и червено символизират миналото. Синьото е бъдещето. Декорирах тоалета с някои метални части“.

Юлко Палов пък заяви, че за първи път му се случва да венчае сам човек. „Ритуалът беше според закона. Като кмет имам такива пълномощия да скрепя един брак с подписа си.Издават се съответно свидетелства за сключване на граждански брак с моя подпис и с печата на кметството. В случая всичко е символично между Бъдещето и Миналото!“, коментира първенецът на Горна Липница.

На церемонията присъства и цялото село.

„Много е модернистично. Беше много впечатляващо и вълнуващо“, сподели Мария Палова.

Bgdnes.bg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Free counters!

%d bloggers like this: