10 thắng cảnh mới ở Bulgaria năm 2014


Trong số có những thắng cảnh mới ở Bulgaria, nhiều dự án đã được hoàn thành trong năm 2014, nhiều công trình khác đang được thi công. Những nơi đó là:

Bảo tàng sinh thái ở Ruse

Loại hình bảo tàng sinh thái đầu tiên này ở Bulgaria được mở cửa tại Ruse vào cuối tháng Chín. Con voi ma mút thực sự và một bể cá khổng lồ nằm trong số những hiện vật thú vị nhất, nhưng bảo tàng còn chuẩn bị rất nhiều góc thú vị khác nữa dành cho trẻ em và người lớn. Bảo tàng nằm trên bốn khu và giới thiệu những quang cảnh và câu chuyện từ cuộc sống chung của thực vật, động vật và con người bằng các phương pháp hiện đại nhất.

Đảo St. Anastasia gần Burgas

Hòn đảo Bolshevik một thời – nay là đảo St. Anastasia, đã trở thành một địa điểm hấp dẫn đối với khách du lịch ở Burgas trong mùa hè. Những chiếc tàu nhỏ chuyên chở những người muốn tới thăm hòn đảo vừa được cải tạo với bảo tàng, nhà thờ, nhà trọ cho khách, trạm xá và nhà hàng với các món ăn địa phương.

Tour du lịch 3D Plovdiv thời kỳ Roman

Kể từ mùa hè năm 2014 không phải tưởng tượng những gì đã xảy ra với các sân vận động La Mã ở Plovdiv, bởi vì bạn có thể nhìn thấy nó trong này ba chiều. Trong một mức độ Roman rạp chiếu phim đặc biệt vuông Dzhumayata mỗi ngày dự kiến bộ phim 3D tái tạo không khí quá khứ của Philippopolis.

Pháo đài trên mũi St. Atanas ở Byala

Mở cửa cho công chúng vào tháng 5 năm 2014, pháo đài cổ trên mũi St. Atanas tại thị trấn Byala khác với hầu hết các lâu đài mà bạn đã thấy. Trong các cuộc khai quật ở đây đã tìm thấy ba nhà máy rượu vang cổ, nhà tắm công cộng, lò nung để sản xuất đồ gốm, khu nhà thờ, toàn bộ đường phố và các tòa nhà khác nhau. Thành phố cảng cổ xưa này, cho đến gần đây vẫn ẩn sâu một mét rưỡi dưới lòng đất, được xây dựng lại để có được hình dung về những ngày làm việc trong tuần và ngày nghỉ lễ của tổ tiên cổ xưa của chúng ta.

Tượng đài Ghen tức ở Haskovo

Tượng đài đầu tiên và duy nhất trên thế giới Monument Envy được khai trương tại trung tâm Haskovo vào ngày 08 tháng 9 năm 2014. Tác phẩm điêu khắc miêu tả một người đàn ông, vươn hai tay, với cánh lông vũ trong đà để cố bay lên, nhưng hai bàn tay xương nắm lấy cánh của anh ta, kéo chúng xuống và muốn phá vỡ chúng … tác phẩm độc đáo được đúc bằng đồng, chiều cao 3 mét, và trọng lượng là một tấn.

Đèn ngủ to lớn ở Dimitrovgrad

Chiếc đèn ngủ là sự bổ sung tự nhiên với những đồ nội thất khổng lồ tại cổng vào của công viên Maritza ở Dimitrovgrad. Nó đứng bên cạnh chiếc ghế băng lớn nhất Bulgaria, mà bên cạnh đó là chiếc bàn và chiếc ghế lớn nhất Bulgaria. Ban đêm nó được thắp sáng.

Ghế băng nhìn toàn cảnh trên Tu viện Dryanovo

Hãy đi theo con đường trên tu viện Dryanovo và hang Bacho Kiro để tìm cho mình một nơi có tầm nhìn tuyệt đẹp từ trên cao. Chính ngay ở đây, tại khoảng sân ngắm phong cảnh phía trên chiếc Ghế băng  Tình yêu, mùa hè này đã đặt mới thêm hai chiếc ghế băng nữa – ghế của Peika.bg và của NasamNatam.com. Công việc làm sạch và làm đẹp khu vực này được thực hiện bởi Hiệp hội MOGA-Dryanovo đội và ekip của hai trang web du lịch trên.

 Đảo Lớn ở Durankulak

Trên Đảo Lớn ở Duảnkulak đã sinh ra một trong những nền văn minh cổ xưa nhất. Các cuộc khai quật được thực hiện từ nhiều năm nay, nhưng vào mùa hè năm 2014 đã xây dựng chiếc cầu gỗ để tạo điều kiện cho du khách vào thăm đảo dễ dàng và đã xây dựng cả trung tâm tiếp đón du khách.

Thành phố cổ đại Abritus

Trong nhiều năm, các nhà khoa học đã tìm kiếm thành phố cổ Abritus được các tác giả La Mã cổ đại nhắc đến. Sự thật ra ánh sáng trong những năm 50 giữa thế kỷ 20 – gần Razgrad. Từ năm 2014, bạn có thể nhìn thấy nhiều hơn chi tiết của thành phố cổ, bạn sẽ có thể đến thăm cả bảo tàng tương tác của thành phố.

Nhà sách

Chỉ trong vài tháng trên cả nước đã xuất hiện hàng chục ngôi nhà sách mà chính chúng đã trở thành di tích có ý nghĩa của địa phương. Mỗi ngoi nhà với thiết kế của mình, thường được thực hiện bởi những người đam mê với các tư liệu truyền tay. Nguyên tắc rất đơn giản: bạn lấy một cuốn sách ra khỏi nhà, đọc sách xong và trả trở lại. Có lẽ chỉ để lại. Cottage cho sách vở và đi Peika.bgse nằm ở Bulgaria Mall, và đây là hướng dẫn của chúng tôi để đặt khu nhà ở Bulgaria.

Топ 10 нови забележителности в България – 2014

Много проекти бяха завършени през 2014 г., върху много други се работи. Сред любимите ни нови забележителности в България през изминалата година има както такива, които се побират в стандартната представа за „забележителности“, така и по-необичайни места. Ето ги:

Екомузеят в Русе

Първият по рода си в България екомузей отвори врати в Русе в края на септември. Реалистичен мамут и огромен аквариум са сред най-интересните експонати, но музеят е подготвил още много интересни кътове и за деца, и за възрастни. Музеят е на четири нива и представя по най-модерни методи сцени и истории от съвместния живот на растения, животни и хора.

Научете още за екомузея в Русе.

Остров Света Анастасия край Бургас

Някогашният остров Болшевик – днес Света Анастасия, се превърна в притегателно място за туристите в Бургас през цялото лято. Корабче превозваше желаещите да разгледат обновения остров с музей, църква, къща за гости, лекарна и ресторант с местна кухня.

Още за остров Света Анастасия.

3D разходка из Пловдив по римско време

От лятото на 2014 г. не е нужно да си представяте какво се е случвало на Римския стадион в Пловдив, защото можете да го видите, при това триизмерно. В специална кинозала на римското ниво на площад Джумаята всеки ден се прожектира 3D филм, който пресъздава атмосферата на миналото на Филипопол.

Подробности за 3D филма за Пловдив по римско време.

Крепостта на нос Свети Атанас в Бяла

Отворена за посетители през май 2014 г., късноантична крепост на нос Свети Атанас в град Бяла е различна от повечето крепости, които сте виждали. При разкопките тук са открити три древни винарни, обществена баня, пещи за производство на керамични съдове, църковен комплекс, цели улици и различни по предназначение сгради. Този древен пристанищен град, доскоро скрит на метър и половина под земята, е възстановен така, че да добиете представа за делниците и празниците на нашите антични предшественици.

Научете повече за крепостта в Бяла.

Паметник на Завистта в Хасково

Първият и единствен в света Паметник на Завистта беше открит в центъра на Хасково на 8 септември 2014 г. Скулптурата представлява човек, разперил ръце, с криле от пера в устрем да полети, но две скелетни ръце хващат крилете му, дърпат ги надолу и искат да ги пречупят… Уникалната творба е отлята от бронз, височината й е 3 метра, а теглото – 1 тон.

Научете повече за Паметника на Завистта.

Огромната нощна лампа в Димитровград

Великанската нощна лампа e естествено допълнение към гигантското обзавеждане на входа на парк Марица в Димитровград. Намира се до най-голямата пейка в България, до която пък се намират най-голямата маса и най-големият стол в България. През нощта свети.

Прочетете повече за огромната нощна лампа в Димитровград.

Панорамните пейки над Дряновския манастир

Тръгнете по пътеката над Дряновския манастир и пещерата Бачо Киро, за да се озовете на мястото с магическата гледка отвисоко. Точно тук, на панорамна площадка над Пейката на любовта това лято бяха обновени още две пейки – тези на Peika.bg и NasamNatam.com. Работата по почистването и разхубавяването на зоната беше свършена от сдружение МОГА –Дряново и екипа на двата сайта за пътуване.

Разгледайте още снимки на пейките с гледка към Дряновския манастир.

Големият остров на Дуранкулак

На Големия остров на Дуранкулак се е зародила една от най-древните цивилизации. Разкопки тук се извършват от много години, но от лятото на 2014 г. са изградени дървени мостчета, които улесняват достъпа до острова, изграден е и посетителски център.

Научете повече за историята на Дуранкулашкото езеро.

Античният град Абритус

Дълги години учените търсят споменавания от древните автори римски град Абритус. Истината излиза наяве в средата на 50-те години на 20-и век – край Разград. От 2014 г. можете да видите много повече от античния град, скоро ще можете да посетите и интерактивния му музей.

Научете още за античния град Абритус.

Къщичките за книги

Само за няколко месеца из цялата страна се появиха десетки къщички за книги, които сами по себе си се превърнаха в забележителности с местно значение. Всяка със своя дизайн, обикновено направена от ентусиасти с подръчни материали. Принципът е простичък: вземаш книга от къщичката, четеш, връщаш. Може и само да оставиш. Къщичката за книги и пътешествия на Peika.bg се намира в Bulgaria Mall, а тук е нашият пътеводител на къщичките за книги в цяла България.

Peika.bg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Free counters!

%d bloggers like this: