Stara Zagora- hàng ngàn người nâng cờ diễu hành nhân ngày Quốc khánh


Хиляди старозагорци развяха българския трибагреник на монумента „Бранителите на Стара Загора“

Стара Загора се поклони на 3 март пред героите отдали живота си за свободата на Отечеството. Хиляди старозагорци и гости на града се включиха в шествието „За свободата… Да развеем българското знаме” и извървяха пеш 3,5 км от центъра до Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора. Те съпроводиха 300-метровия български трикольор, носен от 300 военнослужещи от Втора механизирана бригада, предвождан от конницата на прабългарска школа „Багатур”, Клуб „Традиция”, кметът Живко Тодоров, представители на изпълнителната и местната власт, ученици, обществени и неправителствени организации.
Тук, на хълма, където през 1877 г. се е разгоряла битката за града и българското опълчение получава своето бойно кръщение, бе кулминацията на празничните прояви и общоградското честване „Пред падналите за България – поклон!”.
Най-дългото знаме в България „прегърна” 50-метровия монумент на Самарското знаме и се извиси от вечната стража под него – шестимата български опълченци и руския офицер с щитове, символ на непреодолимата преграда и саможертвата!
След края на тържествата най-големият български трибагреник ще се развее в четирите края на горда Стара Загора за прослава на града ни, за прослава на България!
Източник: Община Стара Загора

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Free counters!

%d bloggers like this: