Bulgari là những người đầu tiên cai trị Crưm


20140321.zajxrlnxko

Người Bulgari tiền sử là những người cai trị Crimea đầu tiên, điều đó thấy trong videoclip của kênh truyền hình Nga “Dozhd” lần theo dấu vết lịch sử của bán đảo này.

Theo clip thì vào 1200 năm trước Công nguyên, ở đó cai trị những người chủ đầu tiên – người gimmers. Và theo các nhà sử học, đó chính là những Bulgari tiền sử.

Trang web protobulgarians.com trích dẫn lời sử gia văn hóa và triết học hiện đại người Đức Pierre Krebs, người quan tâm đến khởi đầu của nền văn minh châu Âu cách đây khoảng 4000 năm khi “những bộ tộc du mục Ấn-Âu đã trở thành các dân tộc Celtic, Đức, Hy Lạp và La Mã và bằng nền văn hóa cao của thời cổ đại ngoại giáo, nó (nền văn minh châu Âu – người dịch) đã đạt tới đỉnh cao của mình”.

Tài liệu lịch sử duy nhất soi rọi kỷ nguyên xa xôi này là một cuốn biên niên sử của Bulgaria có tựa đề “Sơ lược về dân tộc bulgari slovenia” do Georgi Rakovsky xuất bản. Trong đó xem xét lịch sử cổ xưa nhất của Bulgaria, được giới thiệu như là một trong những dân tộc lâu đời nhất của châu Âu. Biên niên sử bắt đầu như thế này: “Dân tộc Bulgari xuất hiện trong thời cổ đại đến Biển Đen đến sông Volga từ Scandinavia vĩ đại và được gọi là Tamo GIMMERI và KIMMERI”.

Руски ТВ канал: Българи първи са владели Крим!

Прабългари са първите, които са владели Крим, вижда се от увлекателен видеоклип на руския ТВ канал „Дождь“, който проследява историята на кръстопътния полуостров. Според клипа през 1200 г. пр. н. е. там са управлявали първите господари – гимерите. А според историците това са именно прабългари. 

Сайтът protobulgarians.com цитира съвременния германски културолог и философ Пиер Кребс, който отнася началото на Европейската цивилизация преди около 4000 години, когато “индоевропейските номадски племена се превърнаха в келтски, германски, елински и римски народи и чрез високите култури на езическата древност тя (Европейската цивилизация – б.а.) постигна своя разцвет.”

Единственият исторически документ, който осветлявал тази далечна епоха, бил един български летопис под заглавие “Вкратце о болгарословенском народе”, публикуван от Георги Раковски. В него се разглежда най-старата история на българите, представени като един от най-старите народи на Европа. Летописът започва така: “Българският народ излезе в древността до Черното море до река Волга от великата Скандинавия, и зваха се тамо ГИМЕРИ и КИМЕРИ.“

БЛИЦ

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Free counters!

%d bloggers like this: