Tiên đoán của Baba Vanga về Ukraina và Crưm


Năm 1991, nhà tiên tri Vanga đã nói Crưm trở về với Nga

(VTC News) – Nhà tiên tri nổi tiếng người Bulgaria, bà cụ Vanga đã tiên đoán về những sự kiện Crưm trong những ngày qua từ hơn 20 năm trước.

“Sofia sẽ rực sáng, sau đó Kiev sẽ được như chúng ta, còn Crưm thì ra đi” – thời gian này chính là thời kỳ Liên Xô tan rã và một loạt các nước Cộng hòa thuộc Liên Xô cũ tuyên bố độc lập. “Chủ nghĩa xã hội sẽ trở lại dưới một hình thức mới – Liên Xô quay lại, nhưng là “mới””. Bà nói trong một lần gặp gỡ với giáo sư Dimitri Filipov.

Nhà tiên tri mù Vanga từng dự đoán Crưm sẽ gia nhập Liên bang Nga

“Sẽ không có một sức mạnh nào có thể hủy diệt được nước Nga” – bà tin chắc như vậy – “Nước Nga sẽ phát triển và lớn mạnh. Sẽ có nhiều hy sinh. Không có ai cản bước được nước Nga”.

Năm 1989, bà Vanga từng tiên đoán: “Đáng sợ! Đáng sợ! Những anh em sinh đôi của Mỹ sẽ ngã xuống sau khi bị những con chim sắt tấn công. Những con sói sẽ gầm rú trong lùm cây và máu của những người vô tội sẽ chảy” dường như đã được ứng nghiệm với sự kiện tòa tháp đôi của Trung tâm Thương mại Thế giới (New York) đổ sập bởi vụ tấn công khủng bố ngày 11/9/2001.

Tháp đôi cũng có nghĩa khác là “sinh đôi” (Twins) hay còn gọi là anh em. Những kẻ khủng bố đã khống chế toàn bộ hành khách trên máy bay – “những con chim sắt” – và lao vào tòa tháp.

Lùm cây trong tiếng Anh có nghĩa là “bush” nên ở đây có thể cũng ám chỉ đến tên của vị Tổng thống đương nhiệm của G. Bush.

Sự hồi sinh của nước Nga

Năm 1988 khi tiên tri về nước Nga, bà Vanga vẽ một vòng tròn lớn trong lòng bàn tay và nói: “Nga sẽ một lần nữa trở thành đế chế vĩ đại, chỗ dựa tinh thần cho toàn thế giới.

Tuy nhiên phải đợi rất lâu khi con số 8 xuất hiện và có những ký kết về Trái Đất.” Và trên thực tế, nếu nước Nga trở thàn cường quốc lớn mạnh và tham gia nhóm G7 đến biến nó thành G8 thì họ sẽ có tác động tới tiến trình chiến tranh và hòa bình thế giới.

Trên thực tế, Tổng thống Vladimir Putin đã ký các đạo luật sáp nhập Crưm và Sevastopol vào Nga.

Cả hai tài liệu lịch sử được Duma Quốc gia ủng hộ hôm trước và Hội đồng Liên bang nhất trí thông qua vào sáng 21/3 vừa qua.

Bộ trưởng Ngoại giao Sergei Lavrov thực hiện việc trình bày các tài liệu sáp nhập Crưm và Sevastopol trước Hội đồng Liên Bang (Thượng viện).

Người đứng đầu Bộ Ngoại giao Nga đã lưu ý đến việc chính phủ mới của Ukraine không ngừng bày tỏ thái độ tiêu cực của họ với người Nga.

Cuộc trưng cầu dân ý ở Crưm chính là phản ứng đáp lại một chính sách như vậy. Còn quyền tự quyết của các dân tộc đã được nêu rõ trong Hiến chương của tổ chức Liên Hợp Quốc, – ông Sergei Lavrov nhắc.

Tổng thống Nga Putin và các nhà lãnh đạo Crưm

“Nếu không dùng tới ngôn từ pháp lý, thì bản chất của những tài liệu này là sự toàn vẹn lãnh thổ của các quốc gia chính là một trong những nguyên tắc luật pháp quốc tế, nhưng quốc gia quan tâm đến sự toàn vẹn lãnh thổ phải có trách nhiệm trong khuôn khổ này, đảm bảo quyền tự quyết và tự do của các dân tộc, kiềm chế những hành động vi phạm quyền tự quyết. Việc những hành động như vậy đã được chính quyền hiện hành ở Kiev thực hiện là điều không cần minh chứng. Hiện hữu hàng loạt bằng chứng cho điều này”.

Bộ Ngoại giao Nga đang thu thập dữ kiện về những hành động bạo lực và càn quấy của các phần tử dân tộc cực đoan ở Ukraine. Toàn bộ sẽ được phản ánh trong cuốn “Sách Trắng”.

Các nhà bảo vệ nhân quyền đã bắt đầu công việc soạn ấn phẩm. Trong đó, thuật ngữ “thôn tính” mà chính trị gia phương Tây sử dụng sẽ không những không thể có, đó là điều xúc phạm đến người dân Crưm, – ông Sergei Lavrov nhận định.

Các đạo luật được Tổng thống Liên bang ký hôm nay qui định đến ngày 1/1/2015, giai đoạn chuyển tiếp sẽ được áp dụng ở Crưm, nhằm dàn xếp mọi vấn đề hội nhập của bán đảo trong các khía cạnh kinh tế, tài chính và pháp lý.

Ở Crưm sẽ công bố ba ngôn ngữ chính thức của người Nga, người Ukraine và người Tatar Crưm.

Phuong Mai

***

Khủng hoảng Ukraine đã được tiên tri Vanga nhắc từ lâu

“Những gì đã hợp nhất lại thì nay sẽ tan ra thành từng mảnh. Chuyện này sẽ xảy ra ở ngay bên cạnh nước Nga”, lời tiên đoán của bà Vanga đã ứng nghiệm.

Bốn năm trước người ta nghĩ câu nói này là nhằm vào Cộng đồng châu Âu EU. Nhưng giờ đây mới thấy rõ đó là lời tiên tri về Ukraine.

Bà lão mù Vanga người Bulgaria (1911 – 1996) nổi tiếng khắp thế giới nhờ tài tiên tri có một không hai. Nhiều điều bà tiên tri đã khiến thiên hạ phải sửng sốt, trong đó có lời tiên tri mà mà giờ đây mới được chứng thực về cuộc khủng hoảng đang diễn ra ở Ukraine.

Thật vậy, Ukraine ngay từ đầu đã không phải một chỉnh thể mà là kết quả của một quá trình hợp nhất phức tạp.

Cuộc khủng hoảng trầm trọng mà Ukraine hiện lâm vào khiến nước này đang “tan ra thành từng mảnh”, ít nhất cũng thành 4 khu vực: khu vực phía tây hướng sang châu Âu, các khu vực phía đông và phía nam hướng sang Nga và khu vực Crưm thì mới đây đã tách khỏi Ukraine để sáp nhập vào Nga.

Ba lời tiên tri chuẩn xác

Theo nhận định của các nhà nghiên cứu, ít nhất cũng có 3 lời tiên tri của bà Vanga được thực tế xác nhận là chính xác.

Thứ nhất là về nước Nga. Vào năm 1979, bà nói: “Hiện nay nước Nga được gọi là Liên Xô. Nhưng rồi nước Nga trước đây sẽ trở lại và sẽ mang tên như dưới thời Thánh Sergi. Và mọi người sẽ thừa nhận sự ưu việt về tinh thần của nước Nga”.

Khủng hoảng Ukraine đã được tiên tri Vanga nhắc từ lâu

Crưm mới đây đã tách khỏi Ukraine để sáp nhập vào Nga

Thứ hai là về nước Mỹ. Vài chục năm trước bà đã tiên đoán Tổng thống thứ 44 của nước Mỹ sẽ là một người da đen. Lời tiên đoán này đã tỏ ra hoàn toàn chính xác vào năm 2009, khi ông Barack Obama được bầu làm Tổng thống thứ 44 của nước Mỹ.

Thứ ba là về cuộc khủng hoảng kinh tế toàn cầu. Bà Vanga đã thấy trước toàn thế giới sẽ có lúc lâm vào cuộc khủng hoảng kinh tế tồi tệ khi nói: “Rất nhiều người khốn khổ. 

Cảnh bất hạnh lan tràn khắp nơi, động chạm đến tất cả các dân tộc. Nhiều người không có giầy dép để đi, không có quần áo để mặc, không có đồ ăn, năng lượng và ánh sáng để sống”.

Những lời tiên đoán gây tranh luận

Riêng về nước Nga, bà Vanga còn nói vào năm 1979 như sau: “Mọi thứ đều tan biến như băng tan, chỉ có một thứ còn đọng lại – đó là vinh quang của Vladimir, vinh quang của nước Nga.

Quá nhiều thứ phải hy sinh nhưng không một ai có thể ngăn chặn nổi nước Nga. Nước Nga sẽ quét sạch mọi trở ngại trên đường đi của mình và không những được duy trì mà còn sẽ trở thành một đất nước hùng mạnh hàng đầu trên thế giới”.

Gây tranh luận ở đây không phải đoạn nói về nước Nga mà là đoạn nói về “vinh quang của Vladimir”. Bà Vanga không nói rõ, đó là Vladimir nào mặc dù ở Nga có không ít danh nhân mang tên Vladimir.

Một số người cho rằng đó là Vladimir Lenin, người lãnh đạo cuộc Cách mạng Tháng Mười vĩ đại và sáng lập nên Nhà nước Xô Viết.

Một số khác lại cho rằng đó là Công tước Vladimir Svjatoslavovich sống vào thế kỷ XI, người được mệnh danh là “Mặt Trời Đỏ” trong lịch sử Nga. Nhưng giờ đây, đa phần ý kiến cho rằng bà Vanga muốn nói đến đương kim Tổng thống Nga Vladimir Putin.

 Theo Tienphong

 

Русия изправи Ванга срещу Украйна

Тайно пророчество на Ванга за Украйна

В Киев всеки четвърти е ходил при нея в Рупите, разказва Мариана Стефанова

На неизвестно все още пророчество на Ванга за Украйна се натъкнаха Мистериите на вестник “Стандарт”. То е дадено преди около 22 години пред жител на Киев. Пророчеството ни разкри тези дни варненският сензитив Мариана Стефанова. Тя пътува често до Киев, където в тяхното тв риалити за феномени “Битва екстрасенсов” (Битката на екстрасенсите-б.р.).

Мариана разказва, че била удивена да научи, колко много украинци са посещавал приживе всевиждащата българка. “Всеки четвърти над средната възраст е ходил лично при Ванга”, споделя впечатленията си Мариана. Тя имала работа в местна банка и там охранителят, възрастен човек, като разбрал, че е българка, веднага отворил дума за пророчицата. “Ходил преди много време. Казва, че тя им помогнала с жена му да си имат деца, тъй като били бездетни”, споделя Стефанова.

В друг показателен случай шофьор на такси също се отдал на спомни за пророчицата. “Алексей се представи. Каза, че навремето брат му бил важна клечка. Като отишъл при Ванга, тя му рекла, че ще му хвръкне главата. Алексей си помислил, че нещо в службата ще го порежат. А то се случило злополука, при която брат му наистина е обезглавен”, преразказва чутото Мариана. Именно таксиджията разкрил и още нещо, което му доверила пророчица в Рупите. То се отнасяло за бъдещето на украинския народ. “Ще плащате дълго време и децата си ще дадете, но после мир и любов ще има. Много тежко ще ви бъде, докато не се помирите и обедините. Няколко месеца ще сте между небето и земята. После една планина ще се премести…” Последното изречение Мариана не го разбрала, но е твърде възможно да се отнася за отцепването на Крим.

В други свои пророчества Ванга говори как ще завърши борбата между САЩ и Русия за надмощие. Според визията на всевиждащата българка до не по-късно от 2040 година Русия ще измести Америка. Тогава безконтролното печатане на банкноти без покритие щяло да спре, кризите ще се преустановят и над света ще има мир и благоденствие. “Сега Русия се нарича Съюз. Но ще се върне старата Русия и ще се казва като при свети Сергий. Нейното духовно превъзходство ще признаят всички, включително и Америка. Това ще стане след 60 години. Преди това ще се сближат три страни – Китай, Индия и Русия ще се съберат в една точка”, предрича Ванга в разговор с Людмила Живкова през 1979 година. Думите на пророчицата обаче карат мнозина да се съмняват в политическа пропаганда. Но и след промените от 1989 г. сляпата жена продължава да дава сходни прорицания.

Пред своята племенница тя многократно предупреждава – “Да не разваляте дружбата с Русия. Дядо Иван, а не брат Джон е спасението”.
Пред вицепрезидента на руския Съюз на предприемачите Юрий Сахаранов, през април 1996 година Ванга предрича в аванс процесите, които текат в момента, а именно връщане на територии”… Русия, ще се завърне с ново лице. Русия няма да се отклони от пътя на реформите, които накрая ще превърнат страна силна и могъща. Републиките ще върнат към Русия”.

Потвърждение, че бъдещето е такова, каквото го е виждала даровитата българка, откриваме в прорицанията на Едгар Кейси. Наричан спящия пророк, той също получава доста точна информация от оста на времето. Според него кризите, които САЩ изнася навън с безконтролно печатане на долари и войни, ще стигнат своя връх. В този критичен момент “най-голямата надежда за света ще дойде от руското религиозно развитие”.

През 1944 година Кейси в транс заявява, че свободата, с която САЩ ще парадират в бъдеще, ще бъде маскирано робство. То ще заслепява умовете и очите на хората. Целият свят ще започне да страда, отклонявайки се от божиите закони. “Спасението на света ще дойде от Русия, но не от комунистите и болшевиките. От свободата. Принципът вече е роден. Ще минат много години, докато той кристализира. От руското религиозно развитие ще дойде спасението на света”, предсказва Кейси. По това време Китай щял да стане люлка на християнството. Това време било отдалечено според нашите разбирания за време, но било само един миг в сърцето на Бога. /БЛИЦ

Русия изправи Ванга срещу Украйна

Използват врачката като пропагандно оръжие

Русия умело използва авторитета на Ванга и нейните предсказания в пропагандната война срещу Украйна, която се води в момента между двете страни, научи „Всеки ден” от свои източници в Москва. Взаимните обвинения между бившите съветски републики и доскорошни съюзници достигнаха своя пик покрай референдума в украинската автономна република Крим. На него гражданите с почти абсолютно мнозинство гласуваха за присъединяване към Русия.

Отношенията между Москва и Киев започнаха да се нажежават покрай протестите в Украйна срещу проруския президент Виктор Янукович, който в крайна сметка бе свален от власт. И двете страни започнаха да дрънкат оръжия. В тази обстановка десетките руски телевизионни канали, които са контролирани от Кремъл, започнаха да излъчват филми и предавания, посветени на Ванга. Мотото на всички продукции е едно и също – българската пророчица предсказва величие за Русия, че тя ще възвърне славата си на империя, която е призвана да дари света с хилядолетен мир.

Ванга е особено популярна в огромната многонационална държава и почти няма неин гражданин, който да не е чувал за петричката врачка. Тя се радва и на голяма почит в страната. Уви, първият сериал за Ванга бе направен от руски кинаджии, а не от български. Преди 10 дни Първи канал на руската телевизия започна да повтаря нашумелия филм „Вангелия”, чиято премиера бе през септември в Москва.

От тази вечер БНТ стартира излъчването на спорния сериал. В същото време останалите руски телевизии показаха документални филми за пророчицата, акцентирайки върху нейни предсказания за могъщество на Русия.

Вестниците и списанията в страната пък отново припомниха думи на Ванга, че изпитва топли чувства и уважение към славянската страна. В материалите се твърди, че сляпата пророчица споделяла, че искала да посети Москва, да отиде в Кремъл и да се разходи на Червения площад. И в сериала, и в предаванията за Ванга широк отзвук намират и думите й, че човек на име Владимир, който несправедливо е упрекван от мнозина за своите действия, ще изправи Русия на крака.

Повтарянето на тази фраза в този напрегнат за Москва момент никак не е случайно, коментираха пред „Всеки ден” историци. Според тях идеята е чрез авторитета на Ванга да се помпа националното самочувствие на руснаците, и то точно в този критичен за Русия момент, когато ЕС и САЩ се изправиха срещу нея заради Украйна. В Москва мнозина коментатори са на мнение, че сериалът „Вангелия” е създаден по поръчка на Кремъл, чиято цел е да възхвали Русия и нейния лидер. А едновременното излъчване по няколко руски телевизии на филми за пророчествата на петричката врачка по отношение на Русия няма как да е случайно съвпадение.

Руските медии обръщат особено внимание на следните предсказания на Ванга: идването на власт на Михаил Горбачов, разпадането на СССР, победата на Борис Елцин на президентските избори през 1996 г., влошеното му здравословно състояние, потъването на „Курск”. Според руснаците в края на 70-те години петричката врачка е предсказала, че Съветският съюз ще бъде разрушен, но пък за сметка на това ще се възроди стара Русия, на която е писано да премине през много изпитания, за да си върне могъществото. Руските журналисти тълкуват по свой начин нейните думи, добавяйки, че уж Ванга казала и че Америка ще признае превъзходството на Москва.

vsekiden.com

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. Ho Như Lien
    Mar 24, 2014 @ 13:34:31

    Đây là một sưu tầm hay

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Free counters!

%d bloggers like this: