Bulgaria: Khai trương siêu thị đầu tiên bán toàn hàng nội


 

Първият магазин само за български стоки отвори врати в Горна Оряховица

Първият хипермаркет, който предлага само български стоки, идващи директно от производителите, отвори врати в сградата на халите в Горна Оряховица.

Виж какво продават в първия БГ маркет (снимки)

Старият блясък на Халите в Горна Оряховица върна собственикът на страдата Цанко Цанев.

Точно в 12 часа вчера най-новият магазин в града, който иначе има 85-годишна история, отново заработи като хали и като първи в страната хипермаркет само за български стоки, предаде regnews.net.

За откриването час по-рано се събраха много гости – приятели, колеги, партньори на инвеститора, представители на бизнеса, местната власт и институциите не само на Горна Оряховица, но и на Лясковец и В. Търново.

Традиционната лента за откриването прерязаха собственикът Цанко Цанев, горнооряховският кмет инж. Добромир Добрев и шефът на ветеринарната инспекция д-р Спасов. Малко по-рано отец Антоний освети магазина и се помоли за благоденствието на работещите тук и на всички горнооряховчани.

Първите думи за поздрав каза кметицата на Лясковец д-р Ивелина Гецова, която подари на домакините икона на Света Богородица. Също икона, но на Рождество Христово, подари и горнооряховският кмет инж. Добромир Добрев.

Възстановяването на емблематичен магазин като Халите е огромна придобивка и за двете общини, казаха и двамата кметове.

Инвеститорът Цанко Цанев на свой ред заяви, че една стара негова мечта, се е сбъднала благодарение на всички присъстващи и на всички горнооряховчани, които пазят спомена за старите Хали.

Магазинът е първият в страната, който предлага продукти от напълно затворен цикъл на производството. Продаваните в Халите месо, колбаси и мляко са от фермите на фирмата-собственик „Планета 98”, която си произвежда дори фуража за животните.

„Планета 98” ЕООД е първата у нас, която се възползва от Наредба 26 на земеделското министерство, която от края на 2011 г. разрешава животновъди да могат да предлагат собствената си продукция на крайния потребител. Така се скъсява пътя до клиента, а месото е прясно и не е необходимо допълнително да се обработва или замразява.

Иначе в Халите могат да се намерят над 10 000 артикула. Има топла точка с готова храна. За редовни клиенти са предвидени VIP-карти за пазаруване. За покупки на стойност над 10 лв., 20 лв., 30 лв., 50 лв. и 100 лв. ще има отстъпки от съответно 2%, 3%, 4% и 5 %.

В обновяването на Халите, които иначе са изцяло издържани във вида от откриването си през 1928 г, са вложени 1,5 милиона лева. Открити са 30 работни места.

Petel.bg

Advertisements

2 Comments (+add yours?)

 1. Ho Nhu Lien
  Dec 17, 2013 @ 14:14:14

  Thông tin hay. Hàng của Bungari rất chất lượng, làm như thế là phải

  Reply

 2. bicon123
  Dec 13, 2013 @ 15:09:12

  Хайде отиваме да купим за тази Коледа 2013!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Free counters!

%d bloggers like this: