Thủ tướng Borisov sử dụng chuyên cơ như taxi


Có những dấu hiệu nghiêm trọng cho thấy rằng các máy bay quân sự và chính phủ được cựu Thủ tướng Boyko Borisov và cựu Bộ trưởng Nội vụ Tsvetan Tsvetanov sử dụng để xuất ra nước ngoài hàng tỷ Leva từ các hoạt động tội phạm, số tiền này được chuyển vào các tài khoản ở nước ngoài.

“Hướng chủ yếu là sang Li-băng. Từ đó tiền có thể được lan truyền khắp mọi nơi.” Điều này đã được ông Volen Siderov công bố tại quốc hội, trích dẫn nguồn tin thân cận bên cạnh Borisov và Tsvetanov, những người không còn sợ nói ra thông tin.

Nhà lãnh đạo của Đảng “Ataka” kêu gọi kiểm tra những tiết lộ gây tai tiếng.

Hoạt động của Aviootryad 28 sẽ được điều tra chi tiết bởi một Ủy ban điều tra của Quốc hội. Chủ tịch là Vencislav Lakov của Đảng “Ataka”, người đã đến thăm TV7 với đại biểu từ Liên minh Bulgaria Jelyo Boychev, một thành viên của Ủy ban.

“Nguyên do để lập ra ủy ban này đã đưa được nêu lên từ kỳ họp quốc hội trước. Có vẻ như là Aviootryad 28, được qui định đặc biệt với một chế độ nghiêm ngặt đã không chỉ được sử dụng như một chiếc taxi, mà còn phục vụ cho cả Liên đoàn Bóng đá Bulgaria (BFU ), Boychev cho biết.

Ngoài ra có bằng chứng rằng máy bay trực thăng “Cougar” được sử dụng với mục đích chở Borisov đi khánh thành các công trình mà mỗi giờ bay chi phí $ 2,500, ông Lakov nói thêm.

“Tướng Todor Kojeikova, người đứng đầu tổ chức NGO, đã đích thân chỉ thị đặt máy bay với tướng Simeon Simeonov, chỉ huy Không quân,” Lekov nói. “Cá nhân tôi đã đi cùng như một nhà báo và không lần nào bị kiểm tra ở hải quan. Có một danh sách được lọt qua tất cả. Tiền được xuất đi trong các túi xách, cặp valy”.

Theo inews.bg

Борисов използвал Авиоотряд 28 за такси

“Обслужвал е и БФС”, смята депутатът от “Атака” Венцислав Лаков

Борисов използвал Авиоотряд 28 за такси

TV7

Съществуват сериозни данни, че военни и правителствени самолети са използвани от бившия премиер Бойко Борисов и бившия вътрешен министър Цветан Цветанов за изнасяне в чужбина на милиарди левове от престъпна дейност, които да бъдат вкарани в офшорни сметки.

“Посоката е била Ливан. Оттам парите е можело да бъдат разпределени навсякъде.” Това обяви в парламента Волен Сидеров, като се позова на източници, близки до Борисов и Цветанов, които вече не се страхуват да говорят.

Лидерът на “Атака” призова за проверка на скандалните разкрития.

Дейността на Авиоотряд 28 ще бъде подробно проучена от създадената Анкетна комисия в парламента. Неин председател е Венцислав Лаков от “Атака”, който гостува в сутрешния блок на TV7 заедно с депутата от Коалиция за България Жельо Бойчев, член на същата комисия.

“Поводът да се създаде тази комисия е повдигнат още в предишното НС. Вероятно е да се окаже, че Авиоотряд 28, който е със специално предназначение със строг режим, не само е бил използван като такси, а е обслужвал и Българския футболен съюз (БФС), коментира Бойчев.

Освен отряда има данни и че хеликоптерите “Кугър” са използвани с цел да превозват Борисов, за да открива обекти, като един летателен час струва 2500 долара на час, допълни още Лаков.

“Ген. Тодор Коджейков, шефът на НСО, лично е поръчвал машините на ген. Симеон Симеонов – командващия ВВС”, заяви Лаков. “Лично съм пътувал като журналист и нито веднъж не съм бил проверяван на митницата. Имаме списъци, ще засечем всичко. Парите са изнасяни със сакове, куфарчета.”

от iNews.bg |07.06.2013.

Advertisements

1 Comment (+add yours?)

  1. Hồ Như Liên
    Sep 01, 2015 @ 18:30:03

    Đọc tin mà thây` buồn.

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

Free counters!

%d bloggers like this: