Đoàn đại biểu Việt Nam thăm Sliven


ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА СЛИВЕН СЕ СРЕЩНА С ВИЕТНАМСКА ДЕЛЕГАЦИЯ

На 23 октомври областният управител Марин Кавръков и неговите заместници Христо Карабекиров и Пейчо Пейчев посрещнаха делегация от Виетнам в състав – Нгуен Конг Там – президент на корпорация „Винаконекс”,

Нгуен Ван Тан – председател на Асоциацията на виетнамските сдружения, Симеон Димчев – председател на Дружество за приятелство с Виетнам и Иван Тодоров – бивш председател на дружеството и представител на фирма „Грандер”.

Гостите от Виетнам благодариха на г-н Кавръков за топлото посрещане и подчертаха приятелските отношения между България и Виетнам. Те си спомниха с удоволствие за годините, прекарани като студенти у нас и демонстрираха завидни познания по български език. По техни данни над 30 хиляди са виетнамците, които са завършили висшето си образование в родни университети, а мнозина от тях са преминали и през Качулка в Сливенска област.

В момента Виетнам е една от държавите в световен план с най-бързо развиваща се икономика и население от близо 90 милиона души.
Амбицията на виетнамския бизнес е да инвестира у нас, заради традиционните приятелски отношения между страните ни, а също така и поради факта, че в момента България е част от общия европейски пазар.

Гостите от делегацията изразиха желанието си да се побратимят Сливенска област и тяхната провинция в Северен Виетнам, която е с население от милион и половина и обмениха идеи с областния управител как точно да се случи това в най-близко бъдеще.
Интерес предизвика информацията, представена от виетнамците, че празникът на светите братя Кирил и Методий 24 май се чества всяка година във Виетнам от местната общност, която някога е живяла и учила в България.

slivenpress.bg

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Free counters!

%d bloggers like this: